25.3.2019

Guide 308 viiltosuojakäsineet - Haavoista johtuvat työtapaturmat nollille

Guide 308 viiltosuojakäsine on äärimmäisen ohut ja kestävä hanska, jonka käyttömukavuus on erityisluokkaansa. Ohut hanska on turvallisuuden puolesta ylivoimaisesti paras vaihtoehto, sillä viiltosuojakäsinettä ei tarvitse riisua missään vaiheessa työskentelyä. Guide 308 on saumaton, joustava ja sen otepito on erinomainen.

Ammattilaisten vastaanotto Guide 8 viiltosuojakäsineille on ollut erittäin hyvä. "Ennen määrällisesti eniten työtapaturmia tuli erilaisista haavoista sormiin. Vuosina 2011-2015 sormiin ja muuten käsiin tulleista haavoista sairauspoissaolopäiviä oli 29", kertoo Niko Olanterä, Hellmanin Konepaja Oy:n toimitusjohtaja. Konepajalla otettiin viiltosuojahanskat käyttöön seuraavana vuonna, ja erilaisista haavoista johtuvat sairauspoissaolot tippuivat 75 prosentilla. Viiltosuojahanskat ovat kuitenkin yleensä niin paksuja, että koneistaja ei pysty pitämään niitä esimerkiksi teräpalaa vaihtaessa. Vuonna 2016 Hellmanin konepajalla sattui kaksi sairaspoissaoloon johtanutta haavoista työtapaturmaa, sillä käsiä ei oltu suojattu koko työskentelyn ajan. "Toisessa tapauksessa työntekijällä ei ollut hanskaa kädessä ollenkaan, koska "hanskat kädessä ei voi tehdä mitään" ja toisessa tapauksessa käytössä oli tavallinen asentajanhansikas", Olanterä kertoo.Hellmanin Konepajalla otettiin Guide 308 viiltosuojakäsineet käyttöön vuonna 2017, minkä jälkeen yhtäkään sairaspoissaolopäivää käsiin tulleesta haavasta johtuen ei ole ollut. "Hanskat ovat niin ohuet, että ne eivät poikkea juurikaan asentajanhanskoista, ja me päätimme, että jatkossa käytetään vain viiltosuojahansikkaita." Laskutavasta riippuen sairauspoissaolopäivän kustannukset yritykselle on 350 eurosta ylöspäin. "Jos miettii yhden viiltosuojahansikasparin hintaa, niin se tuntuu aika kalliilta. Kuitenkin jo yhden päivän poissaolon kustannuksella ostaa aikamoisen nipun hanskoja", Olanterä kommentoi.

Koneistajat olivat tottuneet käyttämään "lapiomiehen" hanskoja esimerkiksi lastuja siivotessa, mutta muuten hanskoja ei käytetty. Olanterän mukaan Guide 308 käyttö on kaikkien mielestä ylivoimaisesti paras vaihtoehto: "Nyt kun kokeneetkin koneistajat ovat tottuneet käyttämään hanskoja, niin kukaan ei enää halua takaisin vanhaan." Olanterä huomauttaa myös, että pelkästään poissaolojen määrä ei kerro haavojen määrää: "Käsiin tuli aiemmin lukuisia laastarilla paikattavia haavoja, mutta nyt nekin käytännössä ovat jääneet tulematta."

Metallilastuja Hellmanin Konepajalla Helsingin Heikinlaaksossa / Kuva: Tommi Hynynen


Guide 308 Viiltosuojakäsineet:
-Viiltosuojaluokka 3
-Viiltosuojaluokka B
-CE-kategoria 2
-Joustavuus (0-8) 7
-Kulutuksenkestävyys (0-8) 7
-Saumatonta HPPE-/lasikuitua
-Otepinnan materiaali PU

Protools Oy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kränzlen uudet entistä tehokkaammat RP-sarjat

Kesä tekee tuloaan kovaa vauhtia. Kränzlen vanhat ja uudet painepesurit ovat ammattilaisen valinta helpottamaan kevään töitä. Yli 40 vuoden...