KOKONAISVALTAISTA TYÖKALUPALVELUA AMMATTITAIDOLLA!

Tässä blogissa kerromme työkalumaailman uutuuksista, annamme vinkkejä oikeanlaisten työkalujen valintaan ja kirjoitamme muuten vaan työkaluihin liittyvää asiaa ja asian vierestä. TERVETULOA seuraamaan!


"Protools Oy on Järvenpäässä Uudellamaalla sijaitseva ammattityökalujen erikoisliike. Laajaan valikoimaamme kuuluvat työkalut laidasta laitaan, suojavälineet sekä työpajojen kalusteet ja varusteet.
Erikoisalaamme ovat erilaiset työkalujen kokonaisvaltaiset toimitukset kuten työpajojen varustamiset. Meiltä saat kaikki työkalut yhdestä osoitteesta pajaan kuin pajaan."

19 maaliskuuta 2019

Ammattilaisen työkaluvinkit

"Miksi ammattikirvesmies on niin paljon nopeampi kuin me muut? Muun muassa siksi, että ammattilainen tietää, mitä työkaluja mihinkin työhön tarvitaan." Tee itse -lehden artikkelissa "TOP 10: Kirvesmiehen suosikkityökalut" käydään läpi työkalut, joilla kirvesmies selviää yhdeksällä kymmenestä työmaasta. Artikkelissa kirvesmies Henrik Laessoe antaa muutaman hyvän vinkin, kuinka myös vaativampi harrastaja pääsee työssään ammattimaiseen lopputulokseen. Keinoista ylitse muiden on kuitenkin oikeat työkalut.

Ammattilainen saa kokemusta rakentamisesta parissa vuodessa enemmän kuin harrasterakentaja elämänsä aikana. Taidot karttuvat kokemuksen myötä. Kirvesmiehellä on myös alan koulutus, eli valmiudet työskentelyyn ovat hyvät. Laessoe kertoo kolmiulotteisen hahmottamisen olevan iso osa käytännönläheistä koulutusta: "Koulutuksessa katseltiin monta päivää kuvia ja yritettiin hahmottaa, miltä rakenteet näyttävät nurjalta puolelta. Kuvittelemalla ja hahmottelemalla voidaan ennakoida monta ongelmaa, jotka tulevat muuten vastaan rakentamisen aikana." Ennakointi on kaikista keskeisintä kirvesmiehen työssä. Esimerkiksi käyttämällä 10 minuuttia piirtämiseen ja suunnitteluun ennen hommiin ryhtymistä päästään hyvin todennäköisesti tavoiteltuun lopputulokseen myös kotikonstein.

Ammattilaisen tarvitsemat ja ammattimaiseen lopputulokseen pääsemiseen tarvittavat työkalut on suurin rooli työskentelyssä. Kirvesmiehen varmoihin varusteisiin kuuluu neljä konetta: akkuporakone, jiirisirkkeli, pistosaha sekä multicutteri. Näiden lisäksi varusteisiin kuuluu kuusi käsityökalua: mattoveitsi, lyijykyniä, käsisaha, korvatulpat ja suojalasit, mittatikku tai -nauha sekä ruuvilajitelma.Bosch GSR 18 V-Li Akkuporakone 1,5 AH
Porakone/ruuvari on kirvesmiehen tärkeimpiä työkaluja. Tämä vasarankin korvannut työkalu toimii sekä poraamiseen että ruuvaamiseen. Kevyempi malli sopii paremmin pelkästään ruuvaukseen. Tällä raskaammalla18 voltin koneella voi tehdä käytännössä kaikki poraus- ja ruuvaustyöt.


Bosch GCM 8 SJL Katkaisu-/jiirisaha + sahapöytä GTA 2500
Jiirisirkkelin on ajallisesti tehokas ja jälki on tarkkaa ja siistiä. Sen vuoksi jiirisirkkeli onkin yksi tärkeimmistä työkaluista työmaalla. Sahapöytä on olennainen apuväline tämän koneen kanssa vahinkojen välttämiseksi.Pistosaha vaatii oikean terän, jolloin se tekee työn kuin työn materiaalista riippumatta. Kirvesmiehen mukaan pistosahan tulee aina olla sankakahvamallia, sillä konetta joutuu usein käyttämään eri asennoissa.Bosch GOP 300 SCE Monitoimityökalu
Multicutteri on uudenlainen työkalu kirvesmiehen työkalupakissa. Terävaihtoehtoja on useita, eli samoin myös työstettäviä materiaaleja. Multicutterilla pääsee vaikeisiin paikkoihin, joihin muut koneet eivät kykene. Monet työt, joihin taltalla käyttäisi monia minuutteja voi hoitaa multicutterilla parissa sekunnissa. Bosch Professional monitoimityökaluja löytyy useita, kuten esimerkiksi nämä verkkokauppamme koneet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Kommenttisi käy tarkistuksessa ja julkaistaan mahdollisimman pian!

SUOSITUIMMAT POSTAUKSEMME

KIINNOSTAVAA!

Ammattilaisen työkaluvinkit

"Miksi ammattikirvesmies on niin paljon nopeampi kuin me muut? Muun muassa siksi, että ammattilainen tietää, mitä työkaluja mihinkin ty...