KOKONAISVALTAISTA TYÖKALUPALVELUA AMMATTITAIDOLLA!

Tässä blogissa kerromme työkalumaailman uutuuksista, annamme vinkkejä oikeanlaisten työkalujen valintaan ja kirjoitamme muuten vaan työkaluihin liittyvää asiaa ja asian vierestä. TERVETULOA seuraamaan!


"Protools Oy on Järvenpäässä Uudellamaalla sijaitseva ammattityökalujen erikoisliike. Laajaan valikoimaamme kuuluvat työkalut laidasta laitaan, suojavälineet sekä työpajojen kalusteet ja varusteet.
Erikoisalaamme ovat erilaiset työkalujen kokonaisvaltaiset toimitukset kuten työpajojen varustamiset. Meiltä saat kaikki työkalut yhdestä osoitteesta pajaan kuin pajaan."

09 tammikuuta 2019

Tee itse -lehden vuoden 2018 parhaat työkalut: Hionta ja leikkaus

Kolmantena kategoriana Tee itse -lehden laajassa työkalutestissä on hionta ja leikkaus. Testissä oli yli 200 työkalua rankempaankin käyttöön. Esittelyssä viisi ammattitason huipputyökalua, jotka ovat saaneet huippupisteet tai valittu testivoittajiksi:



Bosch GWS 12V-76 Akkukulmahiomakone 2.5 Ah

Tämä Boschin ammattisarjan minirälläkkä sai huippupisteet, eikä suotta. 12 voltin akkuhiomakone on paljon tavallista pienempi, mutta teho on kova. Terän halkaisija on 76 mm ja leikkaussyvyys 16 mm. Jopa 19 500 kierrosta minuutissa pyörivä kone tuntuu turvalliselta ja on helppo käsitellä. Melutaso on 86 dB ja kone painaa akun kanssa 0,9 kg.



Bosch GWS 7-125 Kulmahiomakone 230 V

Tältä testin turvallisimmalta mallilta ei puutu myöskään voimaa. Runko on kapea ja siitä saa hyvän otteen ja laikka pysähtyy jo 2,7 sekuntia koneen sammuttamisen jälkeen. Testivoittaja on erittäin voimakas ja 59 sekunnin aikana se leikkasi ¾ tuuman vesiputken kymmeneen kertaan 720 w voimalla. Laikan halkaisija on 176 mm.



Festool ETSC 125 LI Epäkeskohiomakone 18 V

Erittäin laadukas Festoolin ammattitason epäkeskohiomakone valittiin myös testivoittajaksi. Se on tehty kovaan ja pitkäkestoiseen käyttöön, jonka huomaa välittömästi. Kompaktissa koneessa on valtavasti voimaa ja sen jälki on hyvää materiaalista riippumatta. Festoolin kone käy 6 000 - 10 000 kierrosta minuutissa. Sen hiomapohja on 125 mm ja imuliittimen koko on 27 mm. Käyttäminen on mukavaa, napit ovat oikeissa paikoissa ja käyntiääni on tavallista matalampi, 68 dB.



Fein FMM 350 QSL Monitoimityökalu 230 V

Feinin monitoimityökalu on selvästi parasta laatua. Monitoimityökalujen alkuperäisen kehittäjän patentti vanheni yli kymmenen vuotta sitten, mutta saksalaisfirma on edelleen kehityksen kärjessä. Tämä kone toimii moitteettomasti missä tahansa olosuhteissa ja materiaalissa. Kuten artikkelissa kerrotaan, se "uppoaa myös kovaan puuhun kuin veitsi sulaan voihin". Tehoa löytyy 350 W ja heilahduksia minuutissa 10 000 - 19 500.



Dremel 4300 Monitoimityökalu 230 V

Tämä huippupisteet saanut klassikkomonitoimityökalu on hyvä lisä isompien koneiden rinnalle. Erityisen hyvin se toimii tarkassa työssä ja pienissä askareissa. Tehoa on 175 W ja kierroksia minuutissa 5 000 - 35 000. Uusi malli on jopa entistä kapeampi ja hiljaisempi ja se viilenee nopeammin. Uudesta mallista löytyy myös led-valo. Pituutta on 24 cm ja painoa 0,7 kg.

Verkkokaupastamme löydät laajan valikoiman Tee itse -lehden vuoden parhaiksi valitsemia ammattityökaluja. Katso tästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hei! Kommenttisi käy tarkistuksessa ja julkaistaan mahdollisimman pian!

SUOSITUIMMAT POSTAUKSEMME

KIINNOSTAVAA!

Ammattilaisen työkaluvinkit

"Miksi ammattikirvesmies on niin paljon nopeampi kuin me muut? Muun muassa siksi, että ammattilainen tietää, mitä työkaluja mihinkin ty...