3.1.2019

Tee itse - lehden vuoden parhaat työkalut 2018: Poraus ja ruuvaus

Tee itse - lehti testasi vuoden 2018 aikana yli 200 huipputason työakalua myös ammattikäyttöön, joista on nyt koottu parhaat testivoittajat, huippupisteiden saaneet ja hyvät ostokset. Vuoden parhaiksi työkaluiksi seitsemän on valittu poraus ja ruuvaus -työkaluista. Tässä esittelyssä niistä neljä ammattitason konetta rankempaankin käyttöön:


Ranneliikkeellä toimiva ruuvari

Dewalt DCF682G1 ruuvinväännin 7,2V sai huippupisteet. Ruuvimeisselin kahvaa käännettäessä apumoottori pyörittää istukkaa samaan suuntaan. Tehokkaan ruuvimeisselin maksimikierrokset minuutissa on 430 ja akun kanssa kone painaa 0,5 kg.Voimakas iskuruuvinväännin

Dewalt DCF887 iskuruuvinväännin 18V valittiin Tee itse 12/2018 numeron testivoittajaksi. Testitoimittaja kommentoi Dewaltin iskuruuvinväännintä sen edustavan markkinoiden parasta laatua. 400 watin ja 205 Nm vääntömomentin teholla varustettu kone hakkasi vain 22,8 sekunnissa 12x180 millin kansiruuvin pohjaan ja 6x100 millin yleisuuvin puun sisään 20,5 sekunnissa. Iskuruuvinvääntimen käyttömukavuutta lisää hienot yksityiskohdat, kuten kolminkertainen led-työvalo, kärjen pidin ja akun varausvalo. Ruuvinkärjet on myös helppo kiinnittää yhdellä kädellä. Kierroksia koneessa on nollasta 3 250 minuutissa ja iskuja nollasta 3 800. Melutaso on 101 dB.


Kätevä pelinratkaisija vaikeisiin paikkoihin

Listalta löytyy myös huippupisteet saanut Boschin GSR 12V-15 FC akkuporakone. Ahtaisiin ja vaikeisiin paikkoihin, vinoihin kulmiin ja nurkan taakse poraamiseen Boschin ruuvinväännin on juuri oikea työkalu. Monipuolisuuden luo neljä vaihdettavaa istukkaa, jotka mahdollistavat paljon. Pieni kone jaksaa vääntää myös isoja ja paksuja ruuveja. Koneen vääntömomentti on 30 Nm. Poraussyvyys puuhun on noin 30 mm ja metalliin 10 mm. Akun kanssa kone painaa 0,8 kg. Tukevassa ja monipuolisessa koneessa ei erityisempiä heikkouksia löydy.
Pitkä ja huikean voimakas poravasara

Dewaltin  DCH133M1 poravasara 18V on erittäin voimakas. Pitkänmuotoisen rungon ansiosta suoraan poraaminen on helppoa. Koneen iskuenergia on 2,6 joulea ja minuutissa kone iskee 5 680 kertaa. Edullinen hinta on myös plussaa.

Kaikki verkkokaupassamme myytävät Tee itse -lehden vuoden parhaiksi tuotteiksi valitsemat koneet löydät täältä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kränzlen uudet entistä tehokkaammat RP-sarjat

Kesä tekee tuloaan kovaa vauhtia. Kränzlen vanhat ja uudet painepesurit ovat ammattilaisen valinta helpottamaan kevään töitä. Yli 40 vuoden...